Zamieszczone przez Mihau
Rozrząd w fsi
Zwiń
X
-
Rozrząd w fsi
Jestem szczęśliwym posiadaczem octavi II 1,6 fsi z 2006 r., tylko nadal nie jestem pewien czy mam łańcuch czy pasek na rozrządzie. Proszę o odpowiedź i ewntualne przebiegi eksploatacyjne do tego rozrządu, obecnie auto ma 46 tyś, ale jak kupowałem miało 29,5 tyś. Narazie jest ok, ale już kiedyś mi strzelił rozrząd w innym aucie i wiem ile kosztuje naprawa... Proszę o dokładną odpowiedź.
-
-
Cześć
Mamy ten sam silnik. W Fsi jest łańcuch. Co do wymiany to wymienia się dopiero jak zaczyna być coś słychać < jakieś szumy czy coś >. Pisałem do kilu osób obeznanych w temacie, pytałem u ludzi sprzedających części na forum i wszyscy mówili podobnie. U mnie na liczniku stuknęło już 161 000 tyś bez wymiany. Dla świętego spokoju planuję zmienić rozrząd przy najbliższej wizycie w Polsce. Jak będziesz miał jakieś wieści daj znać.
Pzdr.
Kamil
Komentarz
-
-
Dziękuję za info teraz już się uspokoiłem bo nawet w serwisie w Rzeszowie nie mieli pewności jak chcialem się dowiedzieć przez telefon, pewnie chcieli zobaczyć auto i coś zarobić. Jak możesz to napisz co wymieniłeś u siebie przez ten okres żebym wiedział co mnie czeka, bo ja tylko klocki z przodu wymieniłem po 40 tyś.
Komentarz
-
Komentarz